петак, 10. новембар 2017.

Rocoto Manzano Amarillo

Popularna pubescens sorta paprike umerene ljutine. Ne voli vrucinu, iz tog razloga dobro podnosi nize temperature. Mesnata, debela i socna.
Odlicna za svezu konzomaciju. Nije pogodna za susenje. Period sazrevanja je preko 100 dana pa bi je valjalo ranije posaditi, januar ili februar.
Rocoto je juznoamericki izraz za chili a manzano znaci jabuka i savrseno odgovara opisu ove paprike. Moze uspesno da prezimi ko ima uslove za to.
Dozreva od zelene do zute boje. 
Za sve Rocoto sorte je karakteristicno to da imaju seme crne boje.





Ljutina na skali od 1 do 10: 6 (Scoville scale 30.000-50.000)
Zemlja porekla: Juzna Amerika, Chile
Sorta: Capsicum pubescens 

Prodaja semenki ljutih paprika:
10 semenki - 100 dinara
20 semenki - 150 dinara
Svo seme koje prodajem je organskog porekla. Pakujem ga u najlonske zip kesice. Nije u "originalnom" pakovanju. Svako pakovanje sa semenkama je vidno obelezeno da znate koja je sorta.




Napomena:
Semenke su zivi organizmi i klijanje i rast umnogome zavisi od fizickih okolnosti tako da garancija na klijanje i rast ne postoji, van je mog uticaja i iz tog razloga je nemoguca. Sve sto vam nije jasno slobodno pitajte. Podrazumeva se elementarno znanje gajenja. Ja nikada nisam dotakao zemlju do 2014-te i nisam imao predstavu o bilo kakvoj poljoprivredi. Sam sam ucio uz pomoc interneta i saveta iskusnijih bastovana. Moguce je i nije tesko.
Javite se porukom na blogu ili facebooku radi dogovora.
https://www.facebook.com/groups/460722464367141/

Нема коментара:

Постави коментар